Backpackgids Australie

Backpack Australie


Backpack Australie

 

Backpack Australie

backpack-australie

Backpack Australie

Backpack Australie

Backpack Australie in het algemeen.

Backpacken Australië zal vrijwel zeker uw verwachtingen overtreffen. Het is niet alleen dat de plaatsen die u zult zien, mooier zijn dan u had gedacht - van de open, rood getinte landschappen en rijke regenwouden landinwaarts tot de onberispelijke, gouden kusten. Het is dat het land is ingesteld op goede tijden, of het buiten in die bijna eindeloze zonneschijn actief wordt, geniet van de uitzonderlijke cafécultuur of wordt meegesleept door de sfeer tijdens een sportevenement.

Hier zijn 12 nuttige dingen om te weten voor je eerste reis:

Backpack Australie

1. Plan een ruwe route

Spontaniteit is een van de beste dingen over backpacken, maar in Australië loont het om op zijn minst een ruwe route te hebben. Omdat het gemakkelijk te onderschatten is hoe lang het duurt om in dit uitgestrekte land rond te reizen.

Langer dan gepland knutselen rond het wijngebied van Zuid-Australië - hoe leuk het ook is - zou kunnen betekenen dat je die langverwachte reis naar buitengewone Uluru of het verkennen van de billabongs van Kakudu moet opofferen.

Drie weken is het absolute minimum om de oostkust over land te "doen": Sydney naar Cairns via de brede stranden van Byron Bay en de Gold Coast, zelfrijdend over de hele lengte van Fraser Island (het grootste zandeiland ter wereld), zeilen de prachtige Whitsundays, duiken in het Great Barrier Reef en wandelen in Daintree, het oudste tropische regenwoud op aarde. Dus om de rest van Australië te zien, moet je vliegen of veel meer tijd hebben.

2. Plan waar te gaan en wanneer

Australië is op elk moment van het jaar een geweldige plek om te bezoeken, maar het kan ongelofelijk warm worden, en ook verrassend koud. Regenachtig, afhankelijk van waar je naartoe gaat. Vermijd het reizen naar het noorden tijdens de "opbouw" - de ondraaglijk kleverige weken voordat het regent. Regen brengen koelere temperaturen (november-maart).

Het is veel beter om wat tijd door te brengen in het meer gematigde zuiden tijdens deze maanden, bijvoorbeeld met een auto over de Great Ocean Road of een wandeltocht in de Blue Mountains. De winter is over het algemeen een stuk rustiger, dus het is een heerlijke tijd om het land te zien.

3. Kies een accommodatie die bij u past

Voor individuele reizigers is Australië een koud kunstje. Een verblijf in hostels is de beste manier om mensen te ontmoeten en het personeel kan je helpen je te oriënteren en reisarrangementen te maken, terwijl andere backpackers een onschatbare bron van informatie zijn.

Hoewel niet iedereen op de hoogte is, bieden "feesthosts" sociale evenementen om het ijs te breken, maar je kunt ook landelijke retraites vinden, stads-hipsterhangouts en de meeste hebben privé-kamers als je een paar of slaapzalen hebt die niet passen.

Airbnb is een populair alternatief, terwijl campings meestal goed uitgerust zijn met keukens, toiletten en de alomtegenwoordige barbecue.

4. Kies juiste vervoer

Zonder twijfel de gemakkelijkste manier om de grote afstanden rond Oz te overbruggen, is om te vliegen, maar met de bus te reizen, kun je meer zien en is goedkoper. Blik uit het raam op een lange reis en laat je betoveren door het veranderende landschap:

Backpack Australie

De roestkleurige struik waar kangoeroes naast hingen, wuivende graslanden, blauw getinte bergen en af en toe een kleine nederzetting die voorbij flitste.

Greyhound-bussen bieden hop-on-hop-off-pasjes, en de Oz-ervaring - het equivalent van een party-backpacker - biedt excursies langs de route. Als u meer vrijheid wilt, huur dan een auto of camper, pak een tent of een bivak-tas en kampeer onder de sterrenhemel.

5. Wees voorzichtig met veiligheid

Overal in Australië, wees voorbereid op zomerse hittegolven wanneer bosbranden een frequent gevaar vormen. Het droge interieur is een vijandige omgeving, dus neem de nodige voorzorgsmaatregelen als je van plan bent om te rijden - hier opbreken is geen grapje. Net als in grote steden waar ook ter wereld, wees streetwise - bekijk uw waardevolle spullen en laat familie en vrienden weten waar u naar toe gaat.

6. Laat je niet afschrikken door gevaarlijke dieren

Australië heeft meer dan genoeg   enge beestjes maar wordt niet paranoïde - de risico's zijn eigenlijk heel laag: meer mensen sterven elk jaar aan bijensteken dan aan ontmoetingen met slangen, haaien, dingo's, zoutwaterkrokodillen of kwallen.

Spintbeten zijn zelden dodelijk dankzij de beschikbaarheid van anti-gif. Dat gezegd hebbende, neem wel eenvoudige voorzorgsmaatregelen: redback spinnen verstoppen zich op beschutte plaatsen dus kijk altijd onder wc-zittingen, vooral in buitentoiletten.

Verminder het risico op een haai door te zwemmen tussen de vlaggen op bewaakte stranden en zwem niet in estuaria, rivieren of mangroven waar krokodillen met zout water graag rondhangen. Wanneer u in de bush wandelt, moet u beschermende schoenen dragen om slangenbeten te voorkomen.

7. Ga naar het westen

De meeste bezoekers van Australië volgen het platgetreden pad langs de oostkust. Hoewel het ongetwijfeld een hoogtepunt is, is het Ningaloo-rif aan de afgelegen westkust even spectaculair en, in tegenstelling tot het Great Barrier Reef, komt het direct de kust in.

In Coral Bay kun je door turkoois water naar het rif waden of een boot met glazen bodem nemen en tijdens het voederen een opwindende vis observeren. Als je klaar bent met snorkelen of duiken, bekijk dan het rif vanaf een dubbeldekker of rijd op quads langs een glimmend wit strand.

Ga het binnenland in om de nacht door te brengen op een afgelegen schaapstation, kook boven een kampvuur terwijl de zon ondergaat over het oneindige okerlandschap.

8. Niets afwijzen

Op de meest onwaarschijnlijke plaatsen kun je een leuke tijd hebben: een tussenstop in een stad met één paard met niets dan een pub en een paar bungalows is misschien wel de locatie voor een van de meest verrassend goede nachten van je reis . De stad zal waarschijnlijk niet in de gidsen verschijnen, maar een avontuur vinden waarvan je niet verwacht dat het een van de beste dingen is over backpacken in Australië.

9. Leer het jargon

In tegenstelling tot de verwachting, is het onwaarschijnlijk dat je iemand de woorden "fair dinkum" of "g'day Sheila" zult horen uitspreken. Er zijn echter veel jargonwoorden die aanvankelijk de eerste keer bezoekers in de war sturen. Je draagt je zonnebrillen (zonnebrillen), boardies (boardshorts) en teenslippers (flip-flops) naar het strand en brengt een esky (ijskoeler) voor je barbie (barbecue).

Een bier bestellen is een van de moeilijkste taalkundige uitdagingen: in de meeste staten is een schoener een groot 450 ml glas, behalve in Victoria en Queensland, waar het een pint is. Het kleinere bierglas wordt een pot genoemd in Victoria en Queensland; een tussenstop in New South Wales en West-Australië; of een handvat in de Northern Territory. Verward? Vraag gewoon om een gedrongen (375 ml flesjes bier), wat overal hetzelfde woord is.

10. Zoek naar freebies

Gelukkig hoeft u niet altijd te betalen om te gaan zwemmen, surfen, snorkelen of wandelen. In alle grote steden kunt u de botanische tuinen en vele musea en galerieën gratis bezoeken. Er zijn geen kosten verbonden aan een rondleiding door het Parlement in Canberra of aan de historische City Circle Tram in Melbourne. Festivals in het hele land bieden enkele gratis evenementen; een van de meest gedenkwaardige is de Sydney Mardi Gras.

11. Werk om je reis te betalen

Als u een tijdje blijft, moet u weten of u in aanmerking komt voor een werkvisum voor vakanties op Australia.gov.au. Afhankelijk van het type visum, kunt u uw gebruikelijke soort werk doen of het als een kans zien om iets heel anders uit te proberen. Als u normaal in een kantoorbaan werkt, waarom probeert u dan niet eens te werken op een boerderij of fruitpluk?

Als u bar- of barista-werk wilt doen, moet u in de meeste landen een RSA-certificaat verkrijgen, ongeacht of u ervaring hebt. Als je van plan bent om in een stad te werken, houd dan rekening met de seizoenen. In Sydney is het hoogseizoen bijvoorbeeld van december tot februari, dus dit kan de moeilijkste tijd zijn om werk te vinden, want bedrijven zijn stil tijdens de zomervakantie.

Er is informatie over werken in Australië op de website van het Travellers 'Contact Point (inclusief tips over het vinden van werk, belasting en het openen van een bankrekening).